BOX

APARTMENT RENOVATION ATHENS 2009

 

Location. Agia Paraskevi / Athens

Phase. Completed 2009

Size. 190m2

This one-storey apartment in a typical residential building in the northern suburbs of Athens underwent a renovation in order to meet the functional and aesthetic needs of a modern family. A prominent element of the design is the wooden “Box” that encloses the kitchen and protrudes in the open space of the living room and the dining room. The dark wooden surface stands opposite the entrance hall, while the semi glass surface allows discreet communication of kitchen and dining room. The overall effect is characterized by simple design lines, modern materials and careful combination of the dominant palette of gray with bold bright colors.

////

Τοποθεσία. Αγία Παρασκευή

Έτος υλοποίησης. 2009

Μέγεθος. 190m2

Το εσωτερικό ενός τυπικού διαμερίσματος στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής επανασχεδιάστηκε με σκοπό να ανταποκριθεί στις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας. Κεντρικό συνθετικό στοιχείο αποτελεί ο ξύλινος όγκος που προβάλει στον ενιαίο χώρο του σαλονιού και της τραπεζαρίας και εσωκλείει την κουζίνα και  το καθιστικό της το οποίο «αιωρείται» στο χώρο. Η κλειστή όψη του στέκεται απέναντι από την είσοδο στο χώρο υποδοχής, ενώ η ημιδιαπερατή γυάλινη επιφάνειά του επιτρέπει τη διακριτική επικοινωνία κουζίνας και τραπεζαρίας. Το συνολικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από λιτές σχεδιαστικές γραμμές, χρήση σύγχρονων υλικών και προσεκτικό συνδυασμό της κυρίαρχης παλέτας του γκρι με έντονα φωτεινά χρώματα.

BACK TO PROJECTS Boxadmin